Tractor Articulat Forestier


Utilaje Forestiere
Tractor articulat forestier: gandit special pentru exploatari forestiere. Aceste tip de utilaje forestiere, sunt folosite pentru manevrarea bustenilor in padure. Tractoarele articulate forestiere ne ajuta la o mai buna manevrabilitate, raza de intoarcere mai mica, randament ridicat la operatiuni. Caroseria speciala care poate gliseze la mijlocul tractorului, ne ajuta foarte mult pentru accesul in padure si in zonele greu accesibile.
Toate tractoarele articlate forestiere sunt concepute pentru o productivitate si rentabilitate optima. Acestea sunt foarte bine adaptate pentru exploatarile forestiere si  garanteaza o viabilitate economica ridicata si costuri reduse.
In cadrul exploatarilor forestiere, randamentul  si productivitatea face o mare diferenta. Folosind un tractor potrivit randamentul de exploatare poate sa creasca de 4-5 ori. Aceaste tractoare articulate forestiere va asigura performanta si fiabilitatea de care aveti nevoie

Tractor articulat forestier – clasificare in functie de echipare

Tractor Articulat Forestier cu Troliu

Tracotarele articulate forestiere cu troliu sunt destinate colectarii lemnului din padure si tragerii lui la locul de incarcare.  Troliul ajuta la legarea si tractarea bustenilor mari din padure.  Trolii forestiere cu care sunt echipate tractoarele au comanda mecanica sau pneumatica, cu unu sau doi tamburi.  Troliile forestiere pentru echiparea cu cabluri de pana in 120 m lungime si greutati între 280 si 800 kg. Sarcina de transport prin semitarare este de 15 m3/cursa.
Tractorul forestier cu troliu poate sa fie si articulat care ii asigura o mare fiabilitate si productivitate. Transmisia este hidrostatica,  cea mai buna solutie pentru padure.  Panta de lucru in teren este de pana la  60 grade. Cu ajutorul sistemului radio de control a troliului si a tractorului o singura persoana realizeaza operarea tractorului si formarea si legarea sarcinii.

Tractor Articulat Forestier cu Graifer

Tracotarele forestiere cu graifer sunt folosite in special pentru manevrarea si incarcarea bustenilor in cadrul exploatarilor forestiere. Se comporta foarte bine pe teren accidentat. Graifarul cu brat hidraulic are o mare fiabilitate si productivitate. Bratul hidraulic ii ofera tractorului forestier o mai mare usurinta in operare si manipulare a lemnului.  Stabilitatea de neegalat este obtinuta prin corelarea dimensiunilor de lungime si latime, cu un raport putere/greutate imbunatatit.
Cele mai bune tracoare forestiere cu graifar sunt articulate si sunt echipate si cu troliu astfel incat au o functionare multipla.
Tractoarele articulate forestiere cu graifar manevreaza o suprafata utila intre 1-4 mp, cu o deschidere maxima a furcilor de 2000-4000 mm, ceea ce permite manevrarea unor busteni de mari dimensiuni. Cilindrul hidraulic al acestuia functioneaza la opresiune constanta si permite o adaptare facila la tipul incarcaturii.
Tractoarele forestiere graifer pentru busteni de inalta performanta si durabilitate ideal pentru operatori profesionali.

vezi-lista-utilaje-forestiere